Новини

Apple звинувачують у створенні незаконної псевдоспілки в магазині в Огайо

Відповідно до нещодавньої скарги працівників зв’язку Америки, Apple незаконно створила робочу групу, керовану менеджерами, щоб спробувати зупинити зусилля профспілкової організації.

У заяві від 16 грудня до Національної ради з трудових відносин США Комунікаційні працівники Америки звинуватили Apple у «вимаганні співробітників приєднатися до створеної роботодавцем/домінованої роботодавцем організації праці як засіб придушення профспілкової діяльності». Такі дії заборонені федеральним трудовим законодавством США.

Скарга стосується магазину Apple Easton Town Center у Колумбусі, штат Огайо.

Apple створила «спеціалізовану робочу групу, яку можна використовувати як офіційний засіб для надання співробітникам і керівникам відгуків про ініціативи, політику та практику як на місцевому, так і на рівні роздрібної організації», — заявили в CWA.

CWA також звинуватила Apple у проведенні обов’язкових антипрофспілкових зборів, у чому компанію звинувачували раніше. Під час сесій керівництво магазину, як повідомляється, стверджувало, що Apple буде юридично заборонено вести переговори з конкретних тем, якщо працівники об’єднаються в профспілки, що є неправдою.

«Створення робочої групи під контролем керівництва є недемократичним і є явною спробою знищити профспілку», — заявила секретар-скарбник CWA Сара Стеффенс у заяві , надісланій електронною поштою Bloomberg Law . «Якби керівництво справді дбало про те, щоб працівники мали право голосу на роботі, вони б направили їх до Apple Retail Union/CWA, якою керують працівники, а не боси».

У 2022 році Apple зіткнулася з великою активністю профспілок. Наприклад, працівники Apple Store у Меріленді проголосували за створення профспілки в червні , а працівники Apple Penn Square Store в Оклахомі проголосували за об’єднання в жовтні .

Однак не всі працівники досягли успіху. Наприклад, CWA намагалася об’єднати співробітників в профспілку в Атланті, але в травні відкликала свій запит , заявивши, що Apple використовувала тактику залякування.

У листопаді працівники торгового центру St. Louis Galleria Mall Apple Store відкликали свою петицію про об’єднання. Міжнародна асоціація машиністів і аерокосмічних працівників звинуватила Apple у ворожому ставленні до їхніх зусиль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *