Новини

5 функцій, які можна очікувати від iPhone 15 і iPhone 15 Pro

Згідно з останніми чутками, за допомогою iPhone 15 , який ми очікуємо анонсувати у вересні, Apple, схоже, прагне подолати розрив між стандартними моделями своєї серії iPhone і моделями вищого класу.

«Серйозно стурбована» тим, як працюють певні моделі лінійки iPhone 14 , Apple, як повідомляється , хоче переоцінити, як вона ставиться до моделей нижчого та вищого класів наступної серії ‌iPhone‌.

Чутки свідчать про те, що кілька функцій, які наразі залишаються ексклюзивними лише для iPhone вищого класу «Pro», будуть доступні для всіх моделей, а деякі інші новіші функції будуть доступні на всіх моделях лінійки ‌iPhone‌. Нижче ми окреслили п’ять функцій, які ви можете очікувати як у стандартних, так і у вищих моделях майбутньої серії ‌iPhone 15‌.

Динамічний острів

Dynamic Island — це функція, яка зараз доступна в iPhone 14 Pro та ‌iPhone 14 Pro‌ Max, яка включає новий виріз у формі таблетки з iOS для показу різних системних сповіщень, тощо. ‌Dynamic Island‌ — це комбінація апаратної та програмної інтеграції, і очікується, що він з’явиться на всіх моделях серії iPhone 15 та пізніших версіях.

Новий ультрасучасний датчик зображення

У листопадовому звіті говориться, що Apple використовуватиме майбутній «надсучасний» датчик зображення від Sony, який створюватиме багатші, яскравіші та чіткіші зображення. Новий датчик використовує напівпровідникову архітектуру, яка розміщує фотодіоди та транзистори в окремих шарах, що дозволяє використовувати більше фотодіодів. Наприклад, новий датчик може допомогти з портретними фотографіями та гарантувати, що об’єкт не буде тьмяним навіть із сильним контровим освітленням. Хоча ми очікуємо, що покращення датчика будуть застосовані в усій лінійці, Apple може зрештою вирішити залишити це як функцію «Pro».

USB-C

Усі iPhone, починаючи з ‌iPhone‌ 5, мають порт Lightning, незалежно від того, чи це висококласні чи стандартні моделі будь-якої конкретної лінійки ‌iPhone‌. З ‌iPhone 15‌ це зміниться, оскільки нещодавно ухвалений закон у ЄС змусить Apple перевести ‌iPhone‌, а також інші її продукти на USB-C. Новий закон вплине на всі моделі серії ‌iPhone‌, включно з ‌iPhone 15‌ та ‌iPhone 15‌ Pro, але є одна заковика.

Хоча очікується, що всі моделі модельного ряду матимуть USB-C, лише ‌iPhone 15‌ Pro та ‌iPhone 15‌ Pro Max, які можна назвати « iPhone 15 Ultra », виграють від вищої швидкості передачі. У той час як моделі Pro лінійки матимуть порт USB-C принаймні з USB 3.2 або Thunderbolt 3, стандартні моделі лінійки матимуть лише швидкість USB 2.0, як і наявний порт Lightning.

Камера 48 Мп

‌iPhone 14 Pro‌ та ‌iPhone 14 Pro‌ Max оснащені новим об’єктивом основної камери, який може робити знімки з роздільною здатністю 48 Мп. Завдяки сенсору 48 МП серія ‌iPhone 14 Pro‌ робить зображення з більшою деталізацією, ніж фотографії, зроблені зі стандартною роздільною здатністю 12 МП. Згідно зі звітом , ‌iPhone 15‌ та ‌iPhone 15‌ Plus отримають таку саму вдосконалену функцію високоякісної камери.

Функції камери та апаратні можливості зазвичай є однією з найбільших відмінностей між моделями високого класу та стандартними моделями ‌iPhone‌. Щоб сприяти подальшому розділенню моделей, ми очікуємо, що ‌iPhone 15‌ Pro матиме перископічний об’єктив, чого ми не очікуємо, що потрапить до всієї лінійки.

Швидший і ефективніший модем 5G

Очікується, що всі моделі майбутньої серії ‌iPhone 15‌ матимуть 
модемний чіп Qualcomm X70 , який запропонує кілька покращень у роботі 5G на ‌iPhone‌. 
Порівняно з чіпом X65 у серії ‌iPhone 14‌, X70 використовує можливості штучного інтелекту для вищих середніх швидкостей, покращеного покриття, кращої якості сигналу, меншої затримки та до 60% покращеної потужності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *